7'den 70'e dans mücadelesi

Yarımada Gazetesi 29/05/2017 - 14:47:24 Bu haber 1190 kere okundu
7'den 70'e dans mücadelesi

Bodrum'da,  hafta sonu 3 ayrı yarışmada bine yakın dansçı mücadele etti.  Yarışmalarda 7'den 70'e dansçılar en yüksek puanı alabilmek için en iyi performansı sergilememeye çalıştı. 

Türkiye Dans Sporları Federasyonu (TDSF) tarafından düzenlenen, Salsa Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nın 5. etabı,   Dans Sporu Kulüplerarası Sıralama 6. Etabı ve  Dans Sporu Ulusal Sıralama Yarışması 5. Etabı  Bodrum'da yapıldı. 

18. Uluslararası Bodrum Dans Festivali  kapsamında  yapılan yarışmalarda dansçılar, Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda mücadele etti. 

Salsa yarışmasına 248'i çift, 26'sı tek olmak üzere toplam  522 dansçı katıldı. Salsada dansçılar, minikler, yıldızlar, gençler, yetişkinler, büyükler, solo kadın ve solo erkek kategorileri olmak üzere 7 kategoride mücadele etti. 

Dans sporu yarışması

Bodrum Dans Kulübü'nün ev sahipliğinde yapılan bir diğer yarışma ise 480 dansçının katıldığı "Dans Sporu Kulüplerarası Sıralama 6. Etap Yarışması" oldu. Bu yarışma, minikler, yıldızlar, gençler, yetişkinler ve büyükler olmak üzere 5 kategoride  ve 38  klasmanda yapıldı. Dansçılar Latin dansları ve standart danslar olmak üzere çeşitli danslardaki performansları ile en yüksek puanı toplamaya çalıştı.

Dans sporunda diğer bir mücadelede ise  Ulusal Sıralama Yarışması 5. Etap yarışmasında oldu. Bazı sporcular, farklı klasmanlarda  derece elde etmek için yoğun mücadelesinde yorgun düştü  

Yarışmalarda, kategorilerine büyükler veya seniorlar da  denilen,  yaşları 70'i bulan dansçılar ilgi odağı oldu. Aralarında sevgi evi sakinlerinin de  olduğu 12 çift renkli görüntüler oluşturdu. 

64 yaşındaki Abdullah Tülü, uzun zamandan beri dans ettiğini söyledi.  67 yaşındaki  Esma Pınar ise  dansa bir yıl önce başladığını ve çok sevdiğini belirtti. 

Geçen sene dans sporuna başladığını söyleyen 70  yaşındaki Tuncel Yiğit ise, "Dans  etmek çok güzel. Sporda yapmış oluyoruz. Bu yarışma da dans  etme fırsatı bulduğum için mutluyum." dedi. 

Yarışmalarda dereceye girenlere kupa ve madalyaları  TDSF Başkanı Tolga Han Çinkitaş ve organizasyon görevlileri tarafından verildi.

Haber: Yeliz Yavaş

Yorum