6,5 milyon çiçek onlarca aileye umut oldu

Yarımada Gazetesi 28/03/2017 - 11:26:10 Bu haber 739 kere okundu
6,5 milyon çiçek onlarca aileye umut oldu

 

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz Beyobası’nı pilot bölge seçerek başlattığı Alım Garantili Çiçek projesinde çalışan çiçekçiler Büyükşehir Belediyesi Osman Gürün’ü ziyaret etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz Beyobası’nda başlattığı Alım Garantili Çiçek Üretimi projesi; toprak, sulama suyu, bitki laboratuvarı, yerel tohum merkezi, patates tohum desteği, trüf mantarı üretim sahası gibi birçok yenilikçi projeyle birlikte hayata geçirilerek üretici teşvik edilmişti.

6,5 milyon çiçek ürettiler

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte alım garantili çiçek üretmeye iki yıl önce başladıklarını belirten Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin, bugüne kadar 6 milyon 500 bin çiçek ürettiklerini, üreticilerin bu hizmetten çok memnun olduğunu söyledi. Çetin; Isparta, Burdur gibi şehirlerden de sipariş aldıklarını söyleyerek bu projenin gerçekleştirilmesinde başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Alım Garantili Çiçek üretim projesi, kadın emekçilere de seralarında çiçek üreterek aile bütçesine katkı sağlıyor. Kadınlar oradan gelen gelirle çocuk okutuyor.

 

Başkan Gürün: “Topraklarımıza sahip çıkarak Muğla’yı kalkındıracağız”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Alım Garantili Çiçek üretimi projesiyle Muğla’yı çiçek üreten bir merkez haline getirmek istediklerini söyledi ve kooperatiflerle, çiftçilerle topraklarına sahip çıktıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Köyceğiz Beyobası’nı pilot bölge olarak seçtiğimiz ve iki yıl önce başlattığımız alım garantili çiçek üretim projesiyle bugüne kadar 6 milyon 500 bin çiçek ürettik. Özellikle kadın üreticilerimizin projeyi sahiplenmesi ile sera alanlarımızı Dalaman ve Ortaca ilçelerimize genişlettik. Ayrıca vatandaşlarımızın talepleri ile üretici sayımız her geçen gün artıyor. Hepinizin bu projenin gelişmesinde, bugünlere gelmesinde büyük emeği var. Sizlerle, kooperatiflerimizle topraklarımıza sahip çıkarak Muğla’yı çiçek üreten bir merkez haline birlikte getireceğiz.” dedi.

Haber Merkezi 

 

 

 

 

 

 

Yorum