4. Güllük Deve Güreşi Festivali yapıldı

Yarımada Gazetesi 06/12/2017 - 08:22:02 Bu haber 527 kere okundu
4. Güllük Deve Güreşi Festivali yapıldı

GÜLLÜK Mahallesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Güllük Deve Güreşi Festivali'nde, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinin çeşitli illerinden getirilen 130 deve güreştirildi.
 
Güllük Deveciler ve Deve Güreşi Sevenler Derneği ile Milas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, sahipleri tarafından getirilen develer, davul zurna eşliğinde alana girdi. Düzenleme komitesince eşleştirilen çeşitli yaş gruplarındaki develer, daha sonra güreştirildi.
 
Güreşlerde Milas Belediye Başkanlığı kupasını kazanan deve sahibine ödülü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından verildi.
 
Tokat, gazetecilere yaptığı açıklamada, güreşler için Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin çeşitli illerinden 130 devenin Milas'a getirildiğini söyledi. 
 
Toplum olarak bir araya gelmeye ihtiyacın olduğunu belirten Tokat, "Bugünlerde bizleri kenetlenmiş şekilde burada birleştiren komitemize teşekkür ediyorum. Kültürümüzü, geleneklerimizi yaşatmak anlamında bu tür organizasyonlar önemli. Halkımız bu geleneklere sahip çıkıyor. Geleneklerimize sahip çıktığınız sürece bu geleneklerimiz yaşayacak ve bizler daha büyük organizasyonları gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
 
Bu arada, develerin zaman zaman saha dışına yöneldiği anlarda izleyiciler zor anlar yaşadı. Birbirinden ayrılmak istemeyen güreşçi develer "urgancılar" adı verilen görevlilerce güçlükle ayrıldı.

Yorum