3.Bodrum Ekolojik ve Doğal Ürünler Fuarı hazırlıkları başladı

Yarımada Gazetesi 28/02/2018 - 08:02:45 Bu haber 850 kere okundu
3.Bodrum Ekolojik ve Doğal  Ürünler Fuarı hazırlıkları başladı

Bodrum Ekolojik ve Doğal Ürünler Fuarı’nın üçüncüsü 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezi’nde yapılacak. Bodrum Ziraat Odası öncülüğünde düzenlenecek fuar için hazırlıklar tam gaz başladı. 
 
Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç ile yaptığımız görüşmede, Bu yıl fuarın üçüncüsünü hazırladıklarını belirterek, “Henüz çok yeni kurulmuş bir oda olarak Ekolojik ve Doğal Ürünler Fuarında üreticilerimizle, tüketicileri buluşturmayı hedefliyoruz. Bodrum’da gelir kaynağı olarak tarım ve doğal ürünler yadsınamaz önem taşıyor. Bizde bu önemi tüm vatandaşlarımıza bu şekilde duyurmayı hedefliyoruz” dedi. 
 
02 Mart’ta Bodrum Ticaret Odasında Fuar hazırlık çalışmaları kapsamında İlk Danışma Kurulu Toplantısının yapılacağına değinen Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç; “Toplantıda bu yıl fuar için yapabileceklerimizle ilgili katılımcılarımız ve üreticilerimizle fikir alışverişinde bulunarak, fuar çalışmalarımıza start vereceğiz” dedi. 
 
Bodrum Ekolojik ve Doğal Ürünler Fuarı’nda üretiminde kimyasal kullanılmadan, ve her aşaması kimyasaldan uzak tutularak üretilmiş ürünlerin tüketici ile buluşturulacağını belirten Melengeç; fuardaki katılımcı profilimiz; taze ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, zeytin ve zeytinyağı ürünleri, bakliyat, baharat, kurutulmuş ürünler, ekmek ve unlu mamüller, bal ve arı ürünleri, deniz ürünleri, dondurulmuş gıdalar, içecekler, vücut ve cilt bakım ürünleri, tekstil ürünleri, hediyelik eşya ve aksesuarlar, mobilya ve ev ürünleri, temizlik ürünleri, bahçecilik, el aletleri ve bahçe ekipmanları, peyzaj ve süs bitkileri, tohum ve fidan yetiştiricileri, kontrol ve sirtifikasyon kuruluşları ekolojik turizm ve yenilenebilir enerji sistemlerinden oluşuyor” dedi. 
 
Ayrıca, etkinlik süresince ürün grupları ile uyumlu ve insanların ilgisini çekece, bu ilgiyi canlı tutacak konu ve konular ile aktiviteler, atölye çalışmaları da yapılacak.

Yorum