29. Uluslararası Marmaris Yarış Haftası başladı

Yarımada Gazetesi 30/10/2018 - 08:03:05 Bu haber 468 kere okundu
29. Uluslararası Marmaris Yarış Haftası başladı

 Marmaris ilçesinde düzenlenen 29. Uluslararası Marmaris Yarış Haftası başladı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MİYC) tarafından Marmaris Körfezi ve açık denizde gerçekleştirilen yarışlara, 13 ülkeden 118 yelkenli yat ile bin 100 sporcu katıldı.

İlk gün yarışlarında yatlar, bağlı bulundukları marinadan sırayla ayrılarak körfeze ve açık denize ilerledi. Yelkenciler, koy içi ve koy dışı açık denizdeki yarışta, önceden yerleştirilmiş şamandıraların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalıştı.

Toplam 5 gün sürecek organizasyonda sekiz yarış yapılması planlanıyor. Bunun yanı sıra tekneler, iki ayrı filoda ve farklı rotalarda yarışacak. Ayrıca her iki filonun hakem komitesi birbirinden farklı olacak. Dördüncü gün coğrafi rotada yarışacak olan tekneler, son gün, "MIYC Klasik Rota" olarak adlandırılan parkurda hep birlikte boy gösterecek. 

 

- Kalaycı: "Yarışlarımıza gösterilen ilgi artıyor"

 

MİYC Başkanı İhsan Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında denize ve Marmaris'e renk kattıklarını söyledi.

Kalaycı, bu yıl 12 ülkeden 118 yelkenli yat ve bin 100 sporcunun yarışlara katıldığını vurgulayarak, "Doğu Akdeniz'in en yüksek katılımlı yarışlarını Cumhuriyet Bayramımızla birlikte yapmanın övüncünü yaşıyoruz." dedi.

Yarışların ilk gününde koy içinde ve koy dışında ikişer yarış yaptıklarını aktaran Kalaycı, "Böylesi önemli bir haftada bu kadar tekneyi dolaştırmak bizler için özel bir durum. Övünç kaynağı aynı zamanda. Yarış haftamız, ülkemiz ve bölgemiz için artı değer katıyor. Yeni insanlar geliyor, yeni insanlar tanıyorlar. Yarışlarımıza gösterilen ilgi artıyor." ifadelerini kullandı.

Yarışlar, 2 Kasım Cuma günü sona erecek.

 

 

 

Yorum