23 Nisan Kutlandı

Yarımada Gazetesi 24/04/2018 - 08:57:10 Bu haber 1046 kere okundu
23 Nisan Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Muğla ve ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
 
Bodrum Şehir Stadı'nda düzenlenen kutlama etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. 
 
Törende, şiirler okundu, şarkılar söylendi ve öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.
 
Renkli görüntülerin oluştuğu törene, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman, İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Faruk Karaşahin, siyasi parti temsilcileri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
- Fethiye
 
Fethiye ilçesinde, Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'inci yılını gururla kutladıklarını söyledi.
 
Kaya, ülkenin geleceği gençlerin üzerlerine düşen sorumlulukların bilincinde bireyler olarak vatan için çok güzel işler yapacağına inancının tam olduğunu ifade etti.
 
Konuşmanın ardından Ölüdeniz İlkokulu öğrencileri halk oyunu gösterisi yaptı.
 
- Yatağan
 
Yatağan ilçesinde, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesinde devam etti.
 
Okul müdürü Çağlar Kalın, Türkiye ve Türk milletine yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve bütünlüğe sahip çıkma mecburiyetinde olunduğunu vurguladı.
 
Günün anlam ve önemini belirtir şiirlerin okunduğu programda, halk oyunları, şarkı, dans gösterileri sunuldu.
 
Tören, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen resim ve çocuk oyunları yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.
 
Törenlere, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Arda Deveci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Yorum