2017 Dünya Kiteboard Ligi

Yarımada Gazetesi 09/10/2017 - 09:49:07 Bu haber 628 kere okundu
2017 Dünya Kiteboard Ligi

"WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka" adıyla 19 ülkeden 36 sporcunun katıldığı yarışlar sona erdi.  Türkiye ayağında kadınlar kategorisinde birinci Brezilya'dan Bruna Kajiya olurken, rüzgarın yetersiz kalması sebebiyle erkekler kategorisinin yarışları tamamlanamadı

Akyaka'da düzenlenen 2017 Dünya Kiteboard Ligi'nin Türkiye ayağındaki yarışlar sona erdi.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde Akçapınar sahilinde "WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka" adıyla düzenlenen organizasyonda 19 ülkeden 36 sporcu yarıştı. Erkekler ve kadınlarda dörder ayak olarak planlanan organizasyonda yarışmacılar kıyasıya mücadele etti.

Yarışlarda, Türkiye ayağında kadınlar kategorisinde yarışan 12 sporcu arasından birinci Brezilya'dan Bruna Kajiya olurken, ikinci İspanya'dan Rita Arnaus, üçüncü Hollanda'dan Annabel Van Westerop oldu. Kadınlar kategorisinin birincisi Kajiya, aynı zamanda 2016 yılının da Dünya Kiteboard şampiyonuydu. 

22 sporcunun yarıştığı erkekler kategorisinde ise rüzgarın yetersiz kalması nedeniyle yarışlar tamamlanamadı. Ligin bir sonraki ayağı 5-11 Kasım 2017'de Mısır'da yapılacak.

Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve ödülleri törenle verildi

Muğla Valisi Esengül Civelek,   yaptığı açıklamada, yarışlara Muğla olarak ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Muğla’nın doğal güzellikleri ve eşsiz koyları ile bir çok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını belirten Civelek, kentin bu anlamda spor turizminde de öne çıktığını kaydetti.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, yarışmaları Akyaka’da yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Organizasyonun düzenleyicisi Tarık Köni ise dünyanın önde gelen sporcularının yer aldığı yarışların, bölgenin dünyaya tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi.

Köni, organizasyonu 5 yıl boyunca Türkiye'de düzenleyeceklerini, 2018 çalışmalarına ise şimdiden başladıklarını ifade etti.

Öte yandan, çok sayıda seyirci sporcuların su üzerinde yaptığı akrobatik hareketleri ilgiyle izledi.

 

Yorum