2 Bin kg e- atık TOPLANDI

Yarımada Gazetesi 20/02/2018 - 07:57:43 Bu haber 371 kere okundu
2 Bin kg e- atık TOPLANDI

Menteşe Belediyesi e-atık toplama uygulamasına devam ediyor. Uygulama ile 2016 yılının Ekim ayından bu yana 2 bin kilogram e-atık toplandı.
 
Menteşe Belediyesi Elektrikli ve Elektronik Atıkların Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme lisansına sahip firma ile yapılan çalışma kapsamında, elektronik atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırmaya devam ediyor. Elektronik atıkların yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından verilen adrese gidilerek toplandığını kaydeden Başkan Gümüş, vatandaşların e- atık konusundaki hassasiyetine teşekkür etti.
 
Başkan Gümüş, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme lisansına sahip firma ile yaptığımız çalışma kapsamında, elektronik atıklar ekiplerimizce toplanıyor. Normal durumda kullanıcı için riskli olmayan elektronik atıklar, kontrolsüzce doğaya bırakıldıklarında veya yakıldıklarında çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle, televizyon, cd, bilgisayar, elektrikli kablo, buzdolabı, çamaşır makinası, cep telefonu gibi elektronik atığı olan vatandaşlarımız, belediyemizin (0 252) 214 48 80 numaralı telefonunu arayarak bize ulaşabilir. Ekiplerimiz daha sonra bize ulaşan vatandaşlarımızın evlerine giderek elektronik atıkları alıyorlar. Toplanan tüm atıklar, bu iş için ayrılmış konteynırda muhafaza edilerek, geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Amacımız elektronik atıkları doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırarak, geleceğe daha yaşanır, temiz bir kent bırakmak.” şeklinde konuştu.

Yorum